Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kultúrák a mi utcánkban - európai uniós fotópályázat

2008.04.23

 

Hányszor történt már meg veled, hogy egy lakóhelyedhez közeli utcán sétálgatva azon töprengtél, hogyan is lehetséges, hogy egy adott helyen annyira különböző emberek éljenek? Mindenkinek megvan a maga története. Most, hogy Európa határai eltűnnek, még változatosabb kulturális háttérrel rendelkező emberek ismerik meg egymást, és egyre nagyobb szükségét érzik annak, hogy történetüket, tapasztalataikat megosszák a körülöttük élőkkel.

 

A pályázat

Mivel az Európa egyre sokszínűbb, az Európai Bizottság arra buzdít TÉGED, hogy „Kultúrák a mi utcánkban” elnevezésű pályázat keretein belül mutasd meg a világnak, mit jelent számodra a kultúrák közötti párbeszéd. A pályázaton kortól és származástól függetlenül minden európai lakos részt vehet. Csak annyi a dolgod, hogy fogod a fényképezőgéped, és kilépsz a bejárati ajtódon.

 
 

A Te képed

A témához inspirációt gyűjthetsz az oktatás, a vallás, a migráció, a tudomány, a kultúra, a kisebbségi csoportok és az ifjúság területéről. Ne feledd, a képzeletnek nincsenek határai, kísérletezz nyugodtan: retusáld és szerkeszd át fotódat, készíts kollázst vagy montázst.

Tudj meg többet a nevezés módjáról és a képpel kapcsolatos kikötésekről.

 
 

Szavazás és a pályázat megnyerése

Bárki, aki ellátogat a pályázat hivatalos honlapjára, szavazhat a képre, amely szerinte a legötletesebben mutatja be a kultúrák közötti párbeszédet. Miután beneveztél képeddel, szólj családodnak és barátaidnak, hogy nézzék meg művedet... és szavazataikkal segítsenek Téged a pályázat megnyerésében!
Egy neves művészekből, sokszínűségi témák véleményformálóiból és az Európai Bizottság képviselőiből álló zsűri szintén kiválaszt három fotóst, akiket kreativitásukért, technikai megoldásaikért és a kultúrák közötti párbeszéd ötletes ábrázolásáért jutalmaznak meg. A zsűri az összes képet megnézi, és július végén kiválasztja a győztes alkotásokat.

Tudj meg többet a győztes kiválasztásának folyamatáról

 
 

A díjak

Fényképedet esetleg felhasználják olyan kiadványokban, melyek Európa különböző kulturális háttérrel rendelkező polgárait a kommunikációs határok ledöntésére és egy jelentőségteljes párbeszéd kezdeményezésére buzdítják.

Tudj meg többet a díjakról

forrás: Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete